Lions Club Ekenäs r.f donerar El-Riksha till Hagahemmet

Serviceboendet Hagahemmet i Ekenäs flyttade från Sjukhusområdet till nya lokaler i Gammelboda förra året. Avståndet till centrum av staden ökade märkbart. 

Lions Club Ekenäs r.f, började hösten 2020 utreda möjligheten att donera en elektrisk-riksha cykel till serviceboendet. Den skulle göra det möjligt att göra mindre utflykter med två klienter på passagerarbänken. 

El-Rikshan gör det möjligt för Hagahemmet att ta klienterna till centrum av staden t.ex på en glass i sommar. Serviceboendet har planerat olika rutter från Gammelboda till centrum och naturområden som är enkla och trygga att nå med Rikshan. Rikshacyklar har visat sig ha positiva effekter på välbefinnandet i andra Serviceboenden. 

Vid överlämnandet av Rikshan 23.3.2021 kunde medlemmar av Lions Club Ekenäs ta del av den nytta och glädje El-Rikshan genast levererade. Denna soliga, om än litet kalla vårdag blev det dags för cykelns jungfrutur. Hagahemmets klient Tor-Erik Lundberg och LC Ekenäs president Björn Liljegren kom iväg på en cykeltur in mot staden med Tove Gustavsson, boendeenhetschef, vid styret. 

Väl tillbaka vid boendet var det leenden på alla tre, cykeln fungerade utmärkt, stadig och trygg. Den kommer att användas flitigt i sommar, och intresset att komma ut på en cykeltur är högt bland klienterna.

(foto: Andreas Holmström)

El-Riksha
El-Riksha
El-Riksha
El-Riksha