Lions Club Ekenäs   50 år
PB 97, 10601 Ekenäs
På den här sidan finns bilder och berättelser om bröderna, om olika aktiviteter och om aktuella händelser med anknytning till vår verksamhet.
Göran Dahlqvist
Broder Göran Dahlqvist, Toasläppsgeneralen redovisar resultatet från försommarens TOAsläpp på Ekenäsdagen. Lägg märke till kulan, som Göran bär om halsen, den bärs av den kommittédragare, som har ansvar för den mest krävande aktiviteten som pågår. Man kan bara säga: Broder Göran gjorde det igen, tie plus!
Eric Wikström
Vår omtyckta broder Eric Wikström har fyllt 3 hela kvartssekel och uppvaktades av klubben med Vidars stora bildbok om Raseborg. Broder Eric håller kontakten till våra vänklubbar i Sverige. Han är en spetsfundig humorist, som ser till att smilbanden får motion på våra möten och fester.
Ett utdelningstillfälle i samband med jubileumsfirandet hölls på Svenska klubben den den 17.10.2008. Bland mottagarna denna gång fanns Ekenäs stad som fick en donation för anskaffningar till Lions Park. De övriga donationsmottagarna var Svenska synskadade i Västnyland, DUV i Västnyland, barnavdelningen vid VNS, Västra Nylands Cancerklubb samt Familjehörnan. Jenny Moed fick ett stipendium för sina teckningar av personligheter till ljugarbänken
Donationsmottagare
Representanter för Ekenäs Stad och föreningar, som erhöll donationer vid jubileumsutdelningen.
Våra ladies har huvudansvaret för en mycket upskattad aktivitet, nämligen Lucia. Den startar redan i oktober med myndighetslov och valförberedelser och så gäller det att hitta kandidater, vilket inte alltid varit så lätt. Men de senaste åren har man i alla fall lyckats få tag på duktiga välsjungande lucior och tärnor. En sak är säker, den som medverkar i luciaverksamheten får fantastiska upplevelser och minnen att bära med sig resten av livet. Ett stort tack till våra ladies som ser till att ljusbärartraditionen fortsätter i Ekenäs.
Lucia med följe skrider fram

Kyrkklockorna har ringt, nu är det dags.

Luciakröningen

Luciakröningen i kyrkan drar fullt hus

Luciakröningen
Årets Lucia heter Jenny Friman och hennes tärnor Ida Qvarnström, Jeanette Frondén, Mia Raita,Sofia Rosenlöf och Emilia Knopman.
Julfinalen har firat 50 år som aktivitet, några gånger har den inhiberats på grund av stark köld. I år visade termometern + 5 grader på torget.
Dans kring granen

Julen dansas ut.

Julgubben

En av julgubbens många uppgifter: att släcka granen och sätta punkt för julfirandet.