Lions Club Ekenäs
Ladyverksamhet
                  PB 97, 10601 Ekenäs
Luciakaffe i Ekenäs Sparbank den 13.12 kl. 7.30
Alicia Jalava
Ekenäs Lucia år 2011, Alicia Jalava.
Lucia med följe

Lucia med följe uppträder i Ekenäs Sparbank på luciamorgonen kl. 7.30. Traditionen har pågått lika länge som Ekenäs har haft en egen lucia.
Luciakröningen i Ekenäs kyrka
tisdag 13.12.2011 kl. 18.00.
Valet av Ekenäs Lucia har arrangerats av LC Ekenäs ladies sedan år 1991. De första luciorna kröntes i seminarieskolan, sedan i Ekenäs högstadieskola och från och med år 2005 har luciakröningen ägt rum i Ekenäs kyrka. Alicia Jalava är således den 21:e Lucian som krönts av lionsklubbens president. Närmare 600 personer hade igen bänkat sig för att få uppleva det stämningsfulla musikprogrammet under Monica Henrikssons ledning. De olika körerna avlöste varandra med våra käraste julsånger varvat med violinsolo. Lucia med tärnor sjöng så finstämt att det gick rakt in i hjärtat. Luciakröningen i kyrkan har utvecklats till en tradition som blivit mycket uppskattad av ekenäsborna. Lions Club Ekenäs riktar ett varmt tack till Ekenäs församling för gott samarbete.
ETV var som alla år tidigare på plats med sina kameror och filmade programmet, som kommer att sändas i den lokala TV-kanalen.
Lucia tågar in
Lucia med sina tärnor tågar in i kyrkan.
Kröningen
Lions president Kaj Koivumäki
kröner årets lucia.
Luciaoch körer ut
Andäktigt njuter publiken av den stämningsfulla körsången.
Lucia och tärnor poserar i trappan.
Lucia Alicia Jalava med sina tärnor i trappan till kyrkans läktare. Tärnorna heter nerifrån upp Frida Nyman, Miriana Förström, Catharina Walldén och Rebecka Hägert.